Ezen az útvonalon a Wizz Air ultramodern és környezetbarát Airbus A321 neo repülőgépei közlekednek majd. Zajterhelése és nitrogén-oxid-kibocsátása pedig 50 százalékkal alacsonyabb, mint elődjéé. A Wizz Air társaságnak Párizs – Orly a hatodik repülőtere ahová járatokat indít.

A Párizs–Orly repülőtér Párizs belvárosától 19 km-re fekszik, déli irányba. Az Orly volt Párizs, fő reptere, de a Charles de Gaulle 1974-es megnyitása után a repülőtér elsősorban belföldi járatokra koncentrál, de így is Franciaország és Párizs 2. legforgalmasabb repülőtere. Évi 27 milliós utasforgalmával még így is Európa 12. és a világ 46. legforgalmasabb repülőtere.

Dióhéjban Párizs!

Párizs, a világ egyik legszebb városa. Világhírű építészeti és kulturális örökségével hódít, ugyanakkor a gasztronómia, és a divat fővárosa is. Párizs az a város, ahol mindig történik valami… Az itteni életminőségnek és a fenntartható fejlődésnek köszönhetően, különösen kellemes keretet ad a város lakóinak és látogatóinak is.Amit feltétlenül meg kell nézni látnivalók Párizsban!

Eiffel-torony / Tour Eiffel

A 324 méteres torony 1887- ben építették,és Párizs legmagasabb, Franciaország 2. legmagasabb építménye.

Louvre múzeum / Musée du Louvre

A világ legnagyobb művészeti múzeuma. 72 735 m2-es területén, kb. 380 ezer műtárgyat őriznek az őskortól napjainkig. Köztük 5500 festményt, 1850 szobrot. Olyan híres alkotások találhatók itt mint a Mona Lisa.

Sacré-Coeur, Montmartre

A 130 méter magas Montmartre hegy Párizs legmagasabb pontja, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Számos művész élt, és alkotott ebben az inspiratív környezetben, pl. Picasso, Monet, Dali, vagy Van Gogh. A Sacré-Coeur előtt lévő lépcsőn a kilátás mellett sokszor remek zenészek játékát is élvezhetjük. A hangulat itt napközben, és éjjel is fantasztikus. A csodálatos szépségű Sacré-Coeur bazilika a francia-porosz háborúban elesett francia katonák emlékére épült, akik lelki üdvéért még ma is folyamatosan imádkoznak a bazilikában.

Notre Dame

A Notre Dame alapkövét 1163-ban fektette le III. Sándor pápa, ezután 157 évig építették. Több jelentős eseménynek helyszíne volt a francia történelem folyamán, így királyok, köztük Napóleon megkoronázásának, vagy királyi esküvőknek.

Párizs szállás

A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.