Blog

2020. március végétől új járatot indít a Wizz Air

Ezen az útvonalon a Wizz Air ultramodern és környezetbarát Airbus A321 neo repülőgépei közlekednek majd. Zajterhelése és nitrogén-oxid-kibocsátása pedig 50 százalékkal alacsonyabb, mint elődjéé. A Wizz Air társaságnak Párizs – Orly a hatodik repülőtere ahová járatokat indít.

A Párizs–Orly repülőtér Párizs belvárosától 19 km-re fekszik, déli irányba. Az Orly volt Párizs, fő reptere, de a Charles de Gaulle 1974-es megnyitása után a repülőtér elsősorban belföldi járatokra koncentrál, de így is Franciaország és Párizs 2. legforgalmasabb repülőtere. Évi 27 milliós utasforgalmával még így is Európa 12. és a világ 46. legforgalmasabb repülőtere.

Dióhéjban Párizs!

Párizs, a világ egyik legszebb városa. Világhírű építészeti és kulturális örökségével hódít, ugyanakkor a gasztronómia, és a divat fővárosa is. Párizs az a város, ahol mindig történik valami… Az itteni életminőségnek és a fenntartható fejlődésnek köszönhetően, különösen kellemes keretet ad a város lakóinak és látogatóinak is.Amit feltétlenül meg kell nézni látnivalók Párizsban!

Eiffel-torony / Tour Eiffel

A 324 méteres torony 1887- ben építették,és Párizs legmagasabb, Franciaország 2. legmagasabb építménye.

Louvre múzeum / Musée du Louvre

A világ legnagyobb művészeti múzeuma. 72 735 m2-es területén, kb. 380 ezer műtárgyat őriznek az őskortól napjainkig. Köztük 5500 festményt, 1850 szobrot. Olyan híres alkotások találhatók itt mint a Mona Lisa.

Sacré-Coeur, Montmartre

A 130 méter magas Montmartre hegy Párizs legmagasabb pontja, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Számos művész élt, és alkotott ebben az inspiratív környezetben, pl. Picasso, Monet, Dali, vagy Van Gogh. A Sacré-Coeur előtt lévő lépcsőn a kilátás mellett sokszor remek zenészek játékát is élvezhetjük. A hangulat itt napközben, és éjjel is fantasztikus. A csodálatos szépségű Sacré-Coeur bazilika a francia-porosz háborúban elesett francia katonák emlékére épült, akik lelki üdvéért még ma is folyamatosan imádkoznak a bazilikában.

Notre Dame

A Notre Dame alapkövét 1163-ban fektette le III. Sándor pápa, ezután 157 évig építették. Több jelentős eseménynek helyszíne volt a francia történelem folyamán, így királyok, köztük Napóleon megkoronázásának, vagy királyi esküvőknek.

Párizs szállás

A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

2020. március végétől új járatot indít a Wizz Air bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva