A Ryanair légitársaság a finn Lappeenranta városába repíti el az utazóközönséget


A Ryanair ír diszkont légitársaság október 27- étől heti két alkalommal a finn Lappeenranta városába repíti el az utazóközönséget. A dél-finnországi Lappeenranta először szerepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről elérhető járatok között. Repülési idő 2 és fél óra. Oda-vissza akár 20 ezer forintért repülhetünk.

Egy kis ízelítő a városról

Lappeenranta város Finnországban, Dél-Finnország tartományban, Dél-Karélia régióban. Egy hangulatos város, melynek közelében található a Saimaa folyó, az orosz határ közelében. Egy ilyen jó környék lehetővé teszi, hogy Szentpétervár lakói és más közeli közösségek rendszeresen látogassanak el üzletekbe, helyi szórakoztató központokba és kulturális látnivalókba.

Finnországban két hivatalos nyelv létezik: finn és a svéd ,ezért sok helyen egyszerre két nyelven lehet feliratokat találni. Az orosz határ közelsége Lappeenranta városához is igazodott, és semmi meglepő, hogy az üzletekben sok eladó folyékonyan beszél az oroszul.

Amit érdemes felkeresni:

Dél-Karélia Múzeum

Csodálatos múzeum, Lappeenranta történetéről. A múzeum különböző fényképészeti dokumentumokat, az ásatások során talált tárgyakat és még sok más tárgyat tartalmaz.

Érdekes a múzeum gyerekek számára is, mert számukra speciálisan tervezett útvonalak a múzeum csarnokain és a gyermekjátékokhoz és a kikapcsolódáshoz szükséges szobákkal.

Saimaa csatorna

A csatorna festői partjai és a Saima folyó nyugodt vizei hajókirándulásra vagy izgalmas vitorlázásra vágynak .
Park “Corikeidas”
A park látogatása egy nagyszerű program az egész család számára. Alapvetően ez egy pisztrángfarm, amelynek területén van egy mini állatkert.

Itt találkozhatunk juhokkal, szabadon sétálva a park területén, nyulak, láma és még páva.

Saimaa-tó

A kristálytiszta festői Saimaa-tó ) Finnország legnagyobb tava.legnagyobb mélysége, 84 méter.A ritka és veszélyeztetett édesvízi fókák közül a saimaa-gyűrűs fóka csak itt él. A turisták körében egyre népszerűbb a vízi út.