Idén  közel 10 millióan fordultak meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.Köszönhető a Magyarország folyamatosan fejlődő programturizmusának. Magyarország élen jár a fesztiválok körében. 

Ez év augusztusáig közel 75 ezer gép szállt fel, illetve le Budapesten, ami 5,8 százalékos növekedés a tavalyihoz képest. Ig Ez azt is jelenti egyben, hogy a légitársaságok egyre hatékonyabbak: több utas fér be a gépekbe, és az ülőhelyeket is magasabb arányban tudják értékesíteni.

Az igazi kihívást azonban nem az érkező, sokkal inkább a fesztivál után hazainduló utasok kezelése jelenti – állítja a Budapest Airport. A záró nap után ugyanis bizonyos értelemben a repülőtér is a fesztivál helyszínévé válik: több száz külföldi fiatal piheni ki a Sziget fáradalmait a repülőtéren. Ennek részben az az oka, hogy csak néhány nappal a kapuzárást követően indul a legkorábbi járat az adott desztinációba, de az is előfordul, hogy a nagy érdeklődés miatt nem mindenkinek jut repülőjegy az első haza induló repülőgépre.

Véget ért Magyarország legnagyobb és Európa egyik legnépszerűbb zenei fesztiválja, a Sziget fesztivál. A több mint félmillió látogatót vonzó rendezvény a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megforduló utasok számán is meglátszik: az elmúlt héten átlagosan napi 53 ezer utast kezelt Budapest Airport – írja közleményében a reptér.