Rómába már június 21-től, Milánóba június 23-tól ,július elejétől pedig Bari, Cagliari, Catania, Nápoly, Pisa is elérhető lesz Budapestről, Palermóba viszont csak augusztustól indul újra a közlekedés.

Fontos tudnivalók beutazás elött!

2020. június 3-tól a korlátozások nélkül lehet Olaszországon belül, illetőleg Olaszország és az alábbi országcsoportok vonatkozásában közlekedni:

– EU tagállamok

– Schengeni tagállamok

– Egyesült Királyság, Észak-Írország

– Andorra, Monacói Hercegség

– San Marino, 

A 37,5 feletti  testhőmérséklettel és légúti panaszokkal rendelkező személyek számára erősen ajánlott az otthon tartózkodás és a társasági érintkezések kerülése, utóbbi személyek mindenképpen forduljanak háziorvosukhoz. Teljeskörű kijárási tilalom van érvényben ezzel szemben a koronavírussal fertőzött személyek vonatkozásában.

Továbbra is tilos mindennemű csoportosulás közterületken. A társas távolságtartás szabályainak figyelembe vételével (1 méter biztonsági távolság) engedélyezett a kültéri sportolás, a cselekvőképtelen és a korlátozottan cselekvőképes személyekkel történő kültéri szabadidős tevékenység, játszóterek látogatása.Továbbra is felfüggesztés alatt állnak a sportesemények.

A templomok, múzeumok, kulturális intézmények, üzletek, bevásárlóközpontok ill. vendéglátóegységek (bárok, éttermek) a társas távolsáságtartás szabályainak figyelembe vételével (1 méter biztonsági távolság) látogathatóak.

2020. május 25-től az edzőtermek, 2020. június 15-től a színházak és mozgóképszínházak is újranyithatnak, de egyes olasz régiók járványügyi helyzetüknek megfelelően ettől az ütemtervtől eltérhetnek. 

Olaszországszerte kötelező a maszkhasználat! (Kivéve 6 éven aluli kiskorúak esetében)

Információk Olaszországba beutazók számára

Magyar állampolgár munkavégzés, egészségügyi ok, bejelentett lakóhelyre való visszatérés ill. családegyesítés jogcímén beutazhat Olaszországba, a jogcímet ugyanakkor belépéskor minden esetben igazolni kell. A munkavégzés céljával beutazó magyar állampolgárra az olaszországi karanténkötelezettség nem vonatkozik. (!)

Kedves Utasaink ha kedvet kaptak egy kis kiruccanásra,válasszák a Happytranszfer reptéri transzfer minibusz szolgáltatásainkat. Egyéni vagy csoportos megrendeléseiket munkatársaink mindennap 7:00 órától-22:00 óráig várják, melyet e-mailben, vagy telefonon is leadhat. Jó utazást, és kellemes időtöltést kívánunk!