Karácsonyi utazási információk a Happytranszfer reptéri szolgáltatótól


Nyakunkon az  ünnepek, sokan döntenek úgy, hogy melegebb tájakon töltik az ünnepeket és az év végét.  Sokan pedig  hazautaznak, hogy a családdal együtt ünnepeljenek. Az előrejelzések szerint az év végén átlagosan napi ötvenezer utas fordul meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Azt ajánljuk hogy  a megnövekedett utasforgalom miatt a gépindulás előtt legalább két-három órával érkezzenek meg a repülőtérre.

Az ünnepek alatt hagyományosan december 23, december 27-28. illetve a szilvesztert megelőző december 30. bizonyul a legforgalmasabb napnak. Hosszabb várakozási időre kell számítani a reggeli illetve déli csúcsidőszakokban az utasfelvételnél és az utasbiztonsági ellenőrzésnél .Érdemes előre tájékozódni a tiltott eszközökről a repülőtér hivatalos honlapján. Tiltott tárgynak minősül minden gyúlékony anyag: csillagszórót és tűzijátékot sem a feladott, sem a kézipoggyászban nem lehet szállítani. A karácsonyi menü mint halászlé, kocsonya sem vihető sem a fedélzeten,sem a feladott poggyászban.

Előrehaladás, hogy a biztonsági ellenőrzés során már nem szükséges a laptopokat és nagyobb elektronikai eszközöket kivenni a poggyászból – ez gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a kötelező ellenőrzés folyamatát.

A legtöbben az Egyesült Királyságból érkeznek ilyenkor, de az új tengerentúli, hosszútávú járatoknak köszönhetően több az Egyesült Államokból és különböző ázsiai országokból érkező utas is. A Budapestről indulók körében népszerű célállomás ilyenkor Ázsia, de sokan döntenek a közelebbi, melegebb éghajlatú úticélok, például közel-keleti országok, vagy Európa mediterrán országai, például Spanyolország és Görögország mellett.

A Happytranszfer munkatársai kellemes utazást és kellemes karácsonyi ünnepeket és Boldog új esztendőt kíván minden utasnak!