Repülőtéri ötletek kezdő utasoknak

Repülőtéri ötletekről szóló bejegyzésünk elsősorban kezdőknek, de rutinos utazók is beleolvashatnak, szerezve újabb információkat.

Repülni élvezet,jó kedv,kacagás stb.Mindenki számára ismerős szavak.Elötte való nap izgulunk,alig alszunk.Idegeskedünk az utazás napján:

 • Vajon mindent bepakoltunk?
 • Nem maradtak otthon az úti okmányaim?
 • Elzártam a gázt,lekapcsoltam a villanyt?( Ne nevessenek,mert volt rá példa egyik reptéri transzfer utam során,hogy ezért késték le a repülőgépet,mert a gáz égve maradt kávéfőzés után)

Repülőtéri tippek következnek

Budapesti repülőtér
Budapesti repülőtér

Szerintünk a legfontosabb repülőtéri tippjeink az alábbiak:

 • Légy mindig tájékozott.Nem késik-e a repülőgéped.Amennyiben késik, tájékoztasd a szolgáltatót,ha van megrendelve taxid,vagy reptéri transzfered.
 • Legyen nálad kulacs. Hogy miért? Mert a reptereken borsos áron fogod megkapni az innivalót.A kulacsodat pedig becsekkolás után teletöltöd csapvízzel.Ingyen van.
 • Vigyél magaddal élelmet,rágcsálnivalót. Egy finom házilag készített szendvicsnek még a legjobb éttermekben sincs párja.Hmmmmm.
 • Laptop.Legyen külön táskában,és ne a bőröndben amit feladsz,mert hát addig is el tudod foglalni magad amíg várod a gép indulását.
 • Gondoskodj a laptopod,egyéb kütyüid feltöltéséről.
 • Pulóver, melegítő felső,vagy kardigán.A repülőtereken hűvösebb van,és ha korán reggel indul a járatod,vagy késő este, bizony meg is fázhatsz.
 • A célországban van- e internet elérhetőség.Töltsd le a google Maps offline verzióját,így nem fog meglepetésként érni,ha kimész a repülőtérről,és fogalmad sincs merre indulj el.
 • Maszk,kézfertőtlenítő.Jó jó, tudjuk hogy a legtöbb országban már nem kell használni,de mivan ha mégis úgy döntesz hogy inkább felhúzod?Ki tudja ki ül meletted,rád köhög stb.Volt már rá példa,hogy a szomszéd utas segíteni akart,és elvette a másik utas poharát a légikisérőtől.Valljuk be hogy senki sem szereti,ha más megfogja azt amiből én szeretnék enni,inni.

Ötletek, amikor már megérkeztünk a repülőtérre

Ötletek a repülőtérre érkezéskor
Ötletek a repülőtérre érkezéskor

A repülőtérre érkezést igazítsuk a gép indulása elött két órával.Ez az általánosan elfogadott szabály,mert ezen idősávon belül kezdődik meg az utasfelvétel.

 • Legyünk pontosak.
 • Megérkezésünkor készítsük elő az úti okmányainkat,beszállókártyát.Legyenek az úti okmányok egy külön kis táskában,nylonban.Az is jó ötlet,hogy már azon az oldalon kinyitjuk,ahol szerepelnek az adataink.
 • Ha úgy itéljük meg,mérjük meg a kézi poggyászt.Maximum 10 kg súlyú poggyászt vihetünk fel a fedélzetre. Ha a paramétereknek nem felel meg pótdíj megfizetésére köteleznek bennünket,vagy ki kell pakolni belőle,és a repülőtéren hagyni.
 • Tájékozódjunk előre,a pótdíj,és a poggyászfeladási díjakról,ne ott fakadjunk sírva,hogy a többszörösét kérik tőlünk a reptéren.
 • Cimkézzük fel a poggyászokat,esetleg köthetünk rájuk megkülönböztetésként,szalagot.
 • Tilos tűzveszélyes,illetve fegyvernek számító eszközt a bőrönbe tenni.A röntgen úgy is kimutatja.
 • Folyadékot érdemes a feladandó poggyászba tenni,mert a kézitáskába csak 100ml folyadék kerülhet.Krém,zselé stb.
 • Figyeljük a Check in táblákat.Pontos információt ad arról,hogy az adott járathoz a kapu mikor nyit,és hol találom meg.

Javaslatok repülőtéri tranzithoz

Repülőtéri tranzit
Repülőtéri tranzit

Repülőtéri tranzitról akkor beszélünk,ha a kiválasztott célállomásra két különböző légitársasággal fogunk utazni. 

Javasoljuk,hogy tájékozódjatok, mert légitársaságonként eltérhet, hogy melyik terminálhoz kell átmenni, továbbá eltérhet az üzemeltető légitársaság által előírt poggyászok mérete.  A tranzit útvonalát táblákkal jelzik,merre kell haladnia az átszállásos jeggyel rendelkező utasoknak.A poggyászokat nem kell felvenni és újra leadni, hanem azt automatikusan átteszik a másik járatra, és csak a célállomáson kapjuk kézhez.

Mennyi időm van a tranzitra?

Egy kisebb repülőtéren elegendő lehet fél óra is, míg egy nagy, nemzetközi repülőtéren akár 8-10 órát is kell várni a csatlakozó járat indulásáig.Ha a két járat között van rá lehetőség – akár egy gyors városnézés is belefér. A nagyobb városokban a reptéren lehetőség van városnéző túrára befizetni, ilyenkor vissza is visznek minket időben a repülőtérre, hogy elérjük a csatlakozást.

Ha éjszakába nyúlik a tranzit?

Ha az átszállási idő éjszakára esik, a tranzitváróban tölthetjük az éjszakát. Ha van a reptér közelében hotel,vegyünk ki egy szobát,vagy ha vannak fizetős lounge-ok is, ahol pár óra nyugodt pihenésben lehet részünk használjuk ki. Érdemes erről is tájékozódni az utazásunk előtt.

Repülőtéri ajánlat ha transzfert szeretne

Repülőtéri ajánlat transzferhez
Repülőtéri ajánlat transzferhez

A Happy Transzfer 100% megbízható repülőtéri transzfer cég.Csapatunk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekből áll, akik segítenek neked a szolgáltatás teljeskörü lebonyolításában Budapesten és Pest megyében.Meglévő ügyfeleink elégedettsége a bizonyíték szolgáltatásunk minőségére. Munkáink során kiváló minőségre és ügyfeleink maximális elégedettségére törekszünk.Szolgáltatásunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér,és a Bécsi repülőtérre terjed ki. Élvezzétek az utazás eleganciáját minibuszainkkal  akár a repülőtérről, akár otthonról, akár a hotelból.

Nézzétek meg reptéri transzfer árainkat.Ha tetszik az ajánlatunk a megrendelés gombbal meg is tudjátok rendelni a transzfert.

Foglalás

Nézzetek meg egy jópofa kisfilmet a repülővel való utazáshoz

Repülés kézipoggyásszal

Találatok: 2086

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük