Repülőtéri ötletekről szóló bejegyzésünk elsősorban kezdőknek,de rutinos utazók is beleolvashatnak,szerezve újabb információkat.

Repülni élvezet,jó kedv,kacagás stb.Mindenki számára ismerős szavak.Elötte való nap izgulunk,alig alszunk.Idegeskedünk az utazás napján:

 • Vajon mindent bepakoltunk?
 • Nem maradtak otthon az úti okmányaim?
 • Elzártam a gázt,lekapcsoltam a villanyt?( Ne nevessenek,mert volt rá példa egyik reptéri transzfer utam során,hogy ezért késték le a repülőgépet,mert a gáz égve maradt kávéfőzés után)

Repülőtéri tippek következnek

Budapesti repülőtér
Budapesti repülőtér

Szerintünk a legfontosabb repülőtéri tippjeink az alábbiak:

 • Légy mindig tájékozott.Nem késik-e a repülőgéped.Amennyiben késik, tájékoztasd a szolgáltatót,ha van megrendelve taxid,vagy reptéri transzfered.
 • Legyen nálad kulacs. Hogy miért? Mert a reptereken borsos áron fogod megkapni az innivalót.A kulacsodat pedig becsekkolás után teletöltöd csapvízzel.Ingyen van.
 • Vigyél magaddal élelmet,rágcsálnivalót. Egy finom házilag készített szendvicsnek még a legjobb éttermekben sincs párja.Hmmmmm.
 • Laptop.Legyen külön táskában,és ne a bőröndben amit feladsz,mert hát addig is el tudod foglalni magad amíg várod a gép indulását.
 • Gondoskodj a laptopod,egyéb kütyüid feltöltéséről.
 • Pulóver, melegítő felső,vagy kardigán.A repülőtereken hűvösebb van,és ha korán reggel indul a járatod,vagy késő este, bizony meg is fázhatsz.
 • A célországban van- e internet elérhetőség.Töltsd le a google Maps offline verzióját,így nem fog meglepetésként érni,ha kimész a repülőtérről,és fogalmad sincs merre indulj el.
 • Maszk,kézfertőtlenítő.Jó jó, tudjuk hogy a legtöbb országban már nem kell használni,de mivan ha mégis úgy döntesz hogy inkább felhúzod?Ki tudja ki ül meletted,rád köhög stb.Volt már rá példa,hogy a szomszéd utas segíteni akart,és elvette a másik utas poharát a légikisérőtől.Valljuk be hogy senki sem szereti,ha más megfogja azt amiből én szeretnék enni,inni.

Ötletek,amikor már megérkeztünk a repülőtérre

Ötletek a repülőtérre érkezéskor
Ötletek a repülőtérre érkezéskor

A repülőtérre érkezést igazítsuk a gép indulása elött két órával.Ez az általánosan elfogadott szabály,mert ezen idősávon belül kezdődik meg az utasfelvétel.

 • Legyünk pontosak.
 • Megérkezésünkor készítsük elő az úti okmányainkat,beszállókártyát.Legyenek az úti okmányok egy külön kis táskában,nylonban.Az is jó ötlet,hogy már azon az oldalon kinyitjuk,ahol szerepelnek az adataink.
 • Ha úgy itéljük meg,mérjük meg a kézi poggyászt.Maximum 10 kg súlyú poggyászt vihetünk fel a fedélzetre. Ha a paramétereknek nem felel meg pótdíj megfizetésére köteleznek bennünket,vagy ki kell pakolni belőle,és a repülőtéren hagyni.
 • Tájékozódjunk előre,a pótdíj,és a poggyászfeladási díjakról,ne ott fakadjunk sírva,hogy a többszörösét kérik tőlünk a reptéren.
 • Cimkézzük fel a poggyászokat,esetleg köthetünk rájuk megkülönböztetésként,szalagot.
 • Tilos tűzveszélyes,illetve fegyvernek számító eszközt a bőrönbe tenni.A röntgen úgy is kimutatja.
 • Folyadékot érdemes a feladandó poggyászba tenni,mert a kézitáskába csak 100ml folyadék kerülhet.Krém,zselé stb.
 • Figyeljük a Check in táblákat.Pontos információt ad arról,hogy az adott járathoz a kapu mikor nyit,és hol találom meg.

Javaslatok repülőtéri tranzithoz

Repülőtéri tranzit
Repülőtéri tranzit

Repülőtéri tranzitról akkor beszélünk,ha a kiválasztott célállomásra két különböző légitársasággal fogunk utazni. 

Javasoljuk,hogy tájékozódjatok, mert légitársaságonként eltérhet, hogy melyik terminálhoz kell átmenni, továbbá eltérhet az üzemeltető légitársaság által előírt poggyászok mérete.  A tranzit útvonalát táblákkal jelzik,merre kell haladnia az átszállásos jeggyel rendelkező utasoknak.A poggyászokat nem kell felvenni és újra leadni, hanem azt automatikusan átteszik a másik járatra, és csak a célállomáson kapjuk kézhez.

Mennyi időm van a tranzitra?

Egy kisebb repülőtéren elegendő lehet fél óra is, míg egy nagy, nemzetközi repülőtéren akár 8-10 órát is kell várni a csatlakozó járat indulásáig.Ha a két járat között van rá lehetőség – akár egy gyors városnézés is belefér. A nagyobb városokban a reptéren lehetőség van városnéző túrára befizetni, ilyenkor vissza is visznek minket időben a repülőtérre, hogy elérjük a csatlakozást.

Ha éjszakába nyúlik a tranzit?

Ha az átszállási idő éjszakára esik, a tranzitváróban tölthetjük az éjszakát. Ha van a reptér közelében hotel,vegyünk ki egy szobát,vagy ha vannak fizetős lounge-ok is, ahol pár óra nyugodt pihenésben lehet részünk használjuk ki. Érdemes erről is tájékozódni az utazásunk előtt.

Repülőtéri ajánlat ha transzfert szeretne

Repülőtéri ajánlat transzferhez
Repülőtéri ajánlat transzferhez

A Happy Transzfer 100% megbízható repülőtéri transzfer cég.Csapatunk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekből áll, akik segítenek neked a szolgáltatás teljeskörü lebonyolításában Budapesten és Pest megyében.Meglévő ügyfeleink elégedettsége a bizonyíték szolgáltatásunk minőségére. Munkáink során kiváló minőségre és ügyfeleink maximális elégedettségére törekszünk.Szolgáltatásunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér,és a Bécsi repülőtérre terjed ki. Élvezzétek az utazás eleganciáját minibuszainkkal  akár a repülőtérről, akár otthonról, akár a hotelból.

Nézzétek meg reptéri transzfer árainkat.Ha tetszik az ajánlatunk a megrendelés gombbal meg is tudjátok rendelni a transzfert.

Nézzetek meg egy jópofa kisfilmet a repülővel való utazáshoz

Repülés kézipoggyásszal

Találatok: 7

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.