Sitemap transzfer

Sitemap

A sitemap,egy oldaltérkép, hivatkozásokból álló lista.

Sitemap tanácsok kezdőknek!

Sitemap
Sitemap
 • Mielőtt nekivág, meg kell bizonyosodni arról, hogy az összes link rendben működik.
 • Az oldaltérképen szereplő oldalaknak,tartalmazniuk kell egy linket, ami visszavezet az oldaltérképre.
 • A SEO szakértők szerint az oldaltérképnek 25-40 linket kell tartalmaznia, mivel így felhasználóbarátabb és átláthatóbb oldalt kaphatunk.
 • Az oldaltérkép linkje a főoldalról legyen elérhető Más oldalról előfordulhat, hogy a keresőrobotok zsákutcának vélik és megszakítják az indexelést.
 • Minden egyes linkhez tartozó horgonyszövegnek tartalmaznia kell legalább egy kulcsszót és a megfelelő oldalra kell mutatniuk!
 • A kisebb weboldalak esetén lehetséges minden link megjelölése az oldaltérképen, ám ez nagyobb oldalak esetén nem ajánlott, mivel érdemes elkerülni, hogy a rengeteg linket beolvasva azt feltételezzék, hogy az oldalunk egy link farm.

Mire jó a webhelytérkép?

Egy Sitemap megmutatja a honlap felépítését, részeit és az azok közti linkeket. Ez segíti a felhasználókat, hogy könnyebben tudjanak tájékozódni a weblapon és fontos a SEO helyezésért is.

Az oldaltérképek javítják a SEO helyezést azáltal, hogy az összes aloldalt könnyen elérhetővé teszik. Ez általában az Adobe Flash vagy JavaScript menüket használó weboldalak esetén fontos, amik nem használnak HTML linkeket.

A HTML Sitemap a látogatóknak segít, hogy könnyebben megtalálják a kívánt információkat az oldalon. Helyezzük el weboldal aljára.

Az XML oldaltérkép a keresőrobotokat segíti azzal, hogy közli velük, hogy pontosan a honlap mely részeit kell indexelni.

Emellett értékes információt ad az oldal hierarchiájáról és a tartalom fontossági sorrendjéről.A Sitemap tulajdonképpen egy linkekből álló lista, ami a weboldalunk URL-t tartalmazza, valamilyen szisztéma szerint összeszedve. Egy Sitemap-on belül minimum a legfontosabb weboldal-hivatkozások megtalálhatók lesznek.

A weboldal feltérképezése úgy történik meg, hogy a keresőrobotok megérkeznek a weboldalra, és elkezdik azokat feltérképezni. Mivel ez egy erőforrás-igényes folyamat a keresőmotorok számára, és a szerverünk számára is, ezért csupán egy meghatározott ideig tart a feltérképezés.

Maga az oldal feltérképezése a következők alapján történik:

 • A keresőmotor a főoldalon talál linkeket, mondjuk az egyik link az A blogbejegyzésre mutat. Ekkor elmegy innen az A bejegyzésre, ahonnan két link mutat a B, és C cikkekre is, és így tovább mindez. A belső link-hálózatunk révén térképezi fel az oldalainkat.

Abban az esetben, ha bizonyos tartalmainkra kevesebb link mutat, kisebb lehet az esélye annak-az időkorlátok miatt-hogy azt a tartalmunkat indexelni fogja a keresőmotor.

 • Kezdőlap
 • Szolgáltatásaink
            Magánszemélyeknek reptéri transzfer

          Vállalkozásoknak reptéri transzfer

https://bpdigital.hu/milyen-a-jo-oldalterkep/

Találatok: 289