Utazási információk
Utazási információk

Utazási információk.Hová utazhatunk mostanában?

Utazási információk,hogy mely országok biztonságosak 2021-ben a covid alatt.

Teszt nélkül beutazható országok.

THAIFÖLD

Most már 60 napig nyaralhatunk Thaiföldön vízum nélkül.

Thaiföld 48 ország állampolgáraira terjesztette ki a plusz 30 napos vízummentességet, többek között Magyarországra is – ám nincs ingyen a hosszabbítás.

Újabb lépéssel próbálja Thaiföld tovább növelni a turisták számát az országban. 48 ország, illetve Hongkong állampolgárainak engedte meg, hogy a 30 napos vízum lejárta után még további 30 napig maradhassanak az országban. A vízum ha lejár,és további 30 napot szeretne még maradni az országban,1.900 baht-ba, vagyis 14.000 forintba kerül.Ha a kérelmet elutasítják, akkor a kérelmezőnek a 30 nap – lejártát követően 7 nappal el kell hagynia az országot.

TANZÁNIA-ZANZIBÁR

Nem kérnek tesztet. Légitársaságok,mint például az Emirates,kér negatív P.C.R teszt felmutatását az odafelé irányban.

Utazási információ Tanzániában:  Május óta nem regisztráltak az országban COVID 19-ben történő megbetegedést, így ebből a szempontból biztonságosnak mondható az ország. Turisztikai látnivalók, és boltok is megnyitották kapuikat a látogatók előtt. A közkedvelt szafari programokon is nyugodtan részt lehet venni. És a csodálatos Serengeti és az Arusha Nemzeti Parkban is tegyenek látogatást,ha van rá lehetőségük.

Utazás Tanzániába
Utazás Tanzániába

MEXIKÓ

Nem kérnek tesztet az országba való belépéshez.

Utazási információ Mexikóba. Az üdülő övezetek,strandok, már korlátozások nélkül várják a turistákat. A turisztikai látványosságok,mint :Monte Albán, egykor a zapoték emberek ókori fővárosa volt. Mexikó egyik legcsodálatosabb régészeti lelőhelye az Oaxaca-völgy közepén található. Feltétlen keressük meg,Puebla külterületén található Cholula Piramist, mely a világ legnagyobb piramisának ad otthont. 

Mexikó az üdülő övezetekre,megkapta az ún „Biztonságos úticél”engedélyt az Utazási és Turisztikai Világtanács által , így sok szálláshelyen garantált a megfelelő higiénia.  

„Biztonságos úticél”
Utazás Mexikóba

DOMINIKA

Nem kérnek tesztet az országba való belépéshez. 

Utazási információk: Dominika biztonságos úti cél. A szállodák és üdülőhelyek személyzetét folyamatosan tesztelik. 2020 december 31-ig érkező oda utazók számára a kormány ingyenesen biztosít COVID biztosítást, amennyiben az utas szállásfoglalással rendelkezik.

Amit feltétlen látni kell: Punta Cana, Dominika egyik legfelkapottabb része a szigetnek. A Karib-tenger egyik legszebb strandszakaszai közé tartozik. 

Utazás Dominikára
Utazás Dominikára

DUBAI

Utazási információk:
Az Emirates légitársaság követelménye: Indulás előtt 96 óránál nem régebbi, P.C.R tesztet kérnek repülőre való beszállás előtt.
Az Egyesült Arab Emírségek leszállás után teszteli az utasokat,természetesen ingyen. Az eredményeket a lefoglalt szállodában kell megvárni, ami átlagosan 12-24 órán belül meg is van. A szálloda összes szolgáltatását ez idő alatt is lehet használni. 

12 év alatti gyermekek esetén nincs szükség tesztre. 

Az üzletek, éttermek nyitva vannak a turisztikai látványosságokkal egyaránt. Fejlett arab országra jellemző színvonalon, több szükséges lépést  tettek, aminek köszönhetően jelenleg Dubai az egyik legbiztonságosabb úticél.
Az Emirates légitársaság járataira,a repülőjegyek megvásárlását követően automatikusan kapcsolódik ingyenes COVID biztosítás.

Ha eldöntötte,hová szeretne utazni?Utazási információkkal segít a Happy Trans!

Ha reptéri transzfert kér akkor csakis a Happy transzfert válassza!
Ha utazni szeretne, akkor csakis a Happytranszfert válassza!

Ha reptéri transzfert keres,miért is kellene taxit rendelni,ha olcsóbb áron is eljuthatunk háztól,hoteltől a Budapesti vagy bécsi repülőtérre, a Happy transzfer szolgáltató céggel.

A Happytranszfer reptéri transzfer szolgáltató úgy gondoljuk, hogy az utazás ugyanolyan fontos, mint az érkezés.

Szolgáltatásaink biztosítják, hogy az utasaink megbízható, nyugodt és kényelmes utazást éljenek meg, időben és stílusosan érkezve.

Sofőrjeink tapasztaltak, hozzáértők és udvariasak. Idegen nyelv tudással rendelkeznek.

Ön megérdemli a Happy Transzfer sofőrszolgálatunk szolgáltatását háztól a repülőtérig.

Áraink szabványosak és fixek, ellentétben a taxi tarifákkal.Árainkat a reptéri transzfer oldalunkon megtalálja.

Miért utazzon velünk a reptérre?

 • Mert teljes körű reptéri transzfer szolgáltatást nyújtunk Önnek,és családjának!
 • Gyors
 • Pontos
 • Megbízható
 • Kényelmes minibuszok
 • Szakképzett,tapasztalt munkatársak
 •  Nincs szükség előlegre
 • Fix árak
 • Képzett angol nyelvű sofőrök

Hasznos utazási információk reptéri transzfer előtt és után a repülőtéren.Mire figyeljek oda?

Utazási információk repülés után
Utazási információk repülés után
 • A kényelmes utazás érdekében nézzük át  a táskáink tartalmát,és  súlyát. A légitársaságok szigorúan szabályozzák a feladható, és a gépre felvihető (kézi-) poggyászok súlyát, méretét és tartalmát.
 • Indulás előtt érdemes tájékozódnunk a légitársaságonként eltérő szabályozásokkal kapcsolatban. A repülőtereken van  lehetőség a feladni kívánt poggyászokat díj ellenében,  befóliáztatni. Ezt azoknak ajánlom, akik jobban féltik a táskájukat, vagy csak szeretnék, hogy csomagjuk a lehető legkevesebb fizikai sérülést szenvedje el. 
 • A feladásra  kerülő poggyászokat  a  központi kijelzőn tudjuk leellenőrizni. A táblán ki van írva a járatszám,és a check in pult szám, ott tudjuk ezt megtenni. Ha feladtuk a poggyászokat ,a címkét  az utazás végéig tartsuk meg, hiszen ha véletlenül elveszik a bőröndünk, ez alapján tudjuk megkerestetni.
 • Ha utazási irodával utaznak, általában előre megküldik a beszállókártyákat. A repülőtéren várja Önöket  az  utaskísérő, akitől megkapunk minden szükséges felvilágosítást és dokumentumot. Ha valami oknál fogva mégis bizonytalanok lennénk, ne féljünk segítséget kérni a reptér személyzetétől. 
 • Ezt követően át kell haladnunk az ellenőrző kapukon. Az ellenőrző pontnál figyeljünk, ne maradjon nálunk semmi olyan, ami nem vihető fel a repülő fedélzetére (folyadék, parfüm, szúró- és vágóeszköz, öngyújtó,…),
 • keressük meg a beszálló kaput,( GATE) ahol egy rövid ellenőrzés után, indulhatunk a repülőgéphez. Sok esetben busz szállítja el az utasokat, de van, amikor a géphez erősített folyosón keresztül történik a beszállás.
 • A fedélzeten a kézipoggyászt, főleg ha női táskáról van szó, célszerű az előttünk lévő ülés alá tenni.   Ez  ideális,  ha szükség van egy zsebkendőre, vagy bármi másra. A fejünk felett is találunk csomagtárolókat, a pulóvereknek, csomagoknak.
 • Ha megérkeztünk a célállomásra, akkor a baggage claim feliratot, és egy táska/bőrönd ikonjával ellátott táblákat kell követnünk. Az információs táblán jelzik, hányas számú futószalagnál kell várakoznunk, hogy megkapjuk a bőröndünket, ez általában 10-15 perc alatt meg szokott történni.

Amint a kezünkben az összes csomagunk ,már csak a pihenésre kell koncentrálnunk.

Egy kis olvasnivalót ajánlunk figyelmébe:

https://utazomajom.hu/az-air-france-2021/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük